I made this widget at MyFlashFetish.com.

Clock

Tuesday, December 28, 2010

Alhamdulillah..



Alhamdulillah..berkat ksbaran n doa owg sekeliling aku, finally aku dh dpt kje.hehhehee
keje yg slme ni aku inginkan 2 akhirnyer dpat gak..aminnnn.:-)
Thankz pda kwan2 yg sudi doakn aku n sggup bg sokongan kt aku..
dpt gaji nnt aku blanje ek..hahahaha 2 pn kne ikt turn r..gaji aku skit je..huhuuh
xpun bak kte kwn aku yg brname IEKOI..' ko blanje je dowg skali gus mse kndri kawen ko senang..'hehhee
bagus gak idea ko 2..nnt aku pk2 kn ye..:-)
next week aku dh start kje..mybe lum bz lg kot..bru lg kn..
kje aku ni byk kuar2..kte owg 2 aku dlm sebuln de la 2,3 kali out station..huhuhu
tp xpe la aku mmg ske bz2 ni..hehhee. brabuk la blog aku ni kn..hmm
sok de interview lg ngan TM tp aku xmint la nk g..sbb position custmer servces..aku dh mls nk mlayan owg sbnrnyer..dh penh rse dlu kje smntra tggu SPM 2 kn..2 yg aku mls dh 2..hmmm
tp demi kawan2 aku g je la..bkn tuk interview tp tuk mghantr kawan2 je..hahhahaa
Aku doakan kwn2 aku pn cepat dpat kje..Aminnnnn..:-)


Sunday, December 26, 2010

Hampir skit jiwa...:-'(


salamm...
aclly aku dh mls nk update blog skrg ni..bz ngn mncri kje..
mmbuatkn aku abaikn blog ni..huhuhu..pning dh aku cri kje..
stkat ni bru 2kali aku g intrview..1 tuk position asst mnger kt slh satu shpping cmplex 2..
then lg 1 position audit..huh!! intrview dia ok je..tp tah la aku lebh bmint audit ni lg..
tgk la klu de rzeki aku de la kt c2 kn..tp aku still mncri yg len2 gak la..xnk trlalu bhrap..
aiiii...den dh nek poning la tggu kje ni..wlpun bru sbln aku tnm anggurkn..tp rse cm dh lme aku duk umh..
pent dh duk umh..aku ni lak bkn jnis ske duk umh sgt..2 la nk kje pat2..skrg ni aku xksh la kje pe pn..blsh je la mn2 yg de..jnji kje..de duit..klu x ksian la owg yg mnggung aku 2..wlpun dia sggup kn tp xsmpai ati..hahhaha.
2 yg sygg dia sgt 2..kah..kah..kahh...
smlm aku de tgk promoter celcm kt econsve shah alm ni..dekt je ngn umh abg aku ni..jln kaki je xde hal la..jimt minyk kete aku..hahaha..tp kn kowg rse de ke gaji promter skrg basic smpai rm 1500??gle kn..1st time aku jpe smlam..tkjut je..tp aku xtau la btul ke x kn..sbb aku blum cll lg..juz bce je advrstmnt dia 2..aku ingt mggu ni klu xdpt mn2 cll lg aku blash je la kje 2..xleh tgguh lme2 dh..sbb kete aku 2 nk kne byr gak tiap2 buln..klu aku xkje spe lak nk byrkn??huhu
de ke ptt bpak aku nk jual kete aku 2..uishhh mn leh!!aku nk pkai kete pe..ni yg aku pk ni..aduiii..
kte owg 2 dia nk tolg byrkn dlu tiap2 buln smntra aku nk kje..tp pk2 blik mcm la gaji dia byk sgtkn..ksian lak..aku xnk la bebankn dia..cukp la ngn bil2 aku dia byrkan..ngn duit blanje lg dia bg..xnk la smpai kete pn dia byr..kes truk dh ni..ksian dia kje pent2 tp tuk dia xde pe2 lak..
hmmm tah la xtau dh nk pk pe..buntu dh pale ni..aduiii :-'(
keje!! pat la dtg kt aku..:-(
pe pn kne SMILE ALWAYS..bole ke??emmm


Tuesday, December 7, 2010

Tugas sok..

ha..sok aku dh de plan tuk mgilangkan kebosanan aku..huhu.
back 2 old hobby..
iaitu..mgadap novel2..slame ni nk bce je xtentram idup aku..de je yg kcu..
bese la study 2 lg penting kn??huhu.korban kn je..
dlu mse sekolah aku ni gle novel ckp je novel pe smue aku update..
xpenh ktnggalan ok..aku layn novel alaf 21 je la..hahhaa
aku start gle novel time aku form3 lg..asalnyer xmint sgt pn..tgk2 cm 2 je..
de la kwn aku sowg ni mmg gle novel gak..dia ngh bce 1 novel 2..tjuk dia aku lpe la..
aku tgk la dia bce gle punyer kusyuk kn..aku tny dia xbosn ke bce tebl2 ni??
dia kte xpun..best tau..ko try la..aku bg pinjam..huhuh
aku pn amik je la bce skit2 kn..last2 2 sronk lak prasaan ingin tau mmbuak2..
so aku pn pulun la bce..jgn tkjut..aku leh mgadap novel 2 1 ari je tau..tanpa makan..duk je dlm blik 2..
mak aku pn heran je..ingt aku study..hahahah
jaat2..
sejak dri 2 la aku simpn duit blaje sek aku skit2..bli novel..dlu time sek klu nk bce novel kne senyap2..siap sorokkn lg novel 2..tkut mak aku nmpk..klu nmpk abis la aku..kne bebel...
sampai la 1 ari 2..mse 2 nk pindh umh..xla jauh nau..blakg umh je..hahaha..ngh kms2 ni..
aku tindan la novel2 smue 2..fuyoooo..cm KLCC..hehehee
pe lg mak aku tgk dia bising la..dia tny aku ble plak la budk ni bli smue 2..
hehhehe..gle novel kte kn..pas2 msuk blaja aku stop dlu tp still bce skit2..pinjm2 je..:-)
then skrg aku nk start blik la..mgumpul novel..biar penh lg almari aku 2..2 pn dh nazak dh 2..uhuhuh.
xpe2..nnt aku suh bpak aku bli rak bku senang skit..hehhehe 
sok aku nk g cri novel bru aisya sofea nyer bku..ske la kt dia..novel dia xpenh bosan..
aku bru dpt info dia de kluarkan novel bru..pe lg..sok aku cri..hahahhaha

ni la dia novel yer..


RINDU...


salam..
setelah beberapa ari blalu...bru la tsedr aku sgt2 la..RINDU kt housemte aku..huhuhu

Bosan gle duk umh ni..maklum la jd suri rumh spenuh mse ni..hmmm..
tringat lak mse hidp sndri dlu..time bosn2 ni xkire la jam pukul bpe pn..klu nk kuar 2..kuar gak..kitowg pduli pe kn??de aku kisah!!huhu.xde duit pn kitowg jln gak..amlkan konsep TONG2...hahahha
pe lg..uat meeting ngn dak2 umh..n JOM!! jalnnnn...start je enjin MIZ Gen- 2 aku 2..1 melaka kitowg pusing..xcukp ngn melaka..muar ngn alor gajah pn kitowg blash je..jnji sronok..hahahha kenangan2..
kmane pn kami sentiase bsme..klu xde slh sorg 2 rse cm xlengkap je ahli2 kitowg ni.. aby,epah,ayu,mala n huda..msing2 de keunikan sndri..hehehe.
skrg ni nk start kete 2 pn rse mls je..bkn pe..aku xtau nk g ne..sowg2 lak 2..de bf kje lak kn..REDHA je laa..
ngn xde duit lg..mcm2 la aku pk..lgpun ksian lak kt mak aku ni..sejak blik dri mekah ni..dia cm dh xlart..pent je..so smue kje umh aku je la yg kne uat..tmasukla memasak..huhuu..mask je la pe yg aku tau..blash kn je..
bab2 blash ni aku mmg ske..jnji jd..abis gak aku tgk dowg mkn..hehheee..ske2..
dh bole kawen k..hahhaa..bkn aku je yg bole..kwn2 aku pn dh bole gak 2..lg2 CIK SABIRAH...hehehee
sambal udang lu..gle mabelest....hingga mnjilat jari..kih..kih..kih...
sudah2...merepek je..
ehh..kowg smue ble nk hang out sme2 lg?? aku udah kangan sme kmu smue..:-)
meh r nek KL..aku blanje mkn PIZA..hahahhaa..(konon....)
skrg ni msing2 bz ngn life sndri..nsib la de FB..leh gak la tau prkembngn dowg smue..2 pn de gak yg jarg bkk..
salh sowg nyer aku la..hahahaha..(cakp owg je lebihhh)
RINDU gle ngn kowg ni..

rindu nk mask ngn kowg..
rindu nk manje2...:-)
rindu nk gado2..
rindu nk hang out mlam2..
rindu nk melalak ngn kowg..
rindu nk mkn ngn kowg..
aduhhhhh...mcm2 la rinduuu...
pent la nk tulis byk2 ni..

Kowg2!!  xleh lpe kowg la..Pic kowg siap aku framekn kt blik aku tau..klu kowg dtg msti kowg ske..ehheheeh..
Friend 4 ever..
jommm...skndal kowg dh tggu kt cni..hahhahahahaha

meh2..laynn pic..last moment..
SWEETTTTTTTTTT...:-)

time tgk wayg..bese la kmi..mn2 g pn msti nk posing..dak tourism la kte kn..:-)

tepi jln pn jd..time ni bru pas mkn mcd..mn xgemk..mlm2 pn mkn..hahhaa

jaln2..Putrajaya..

jom...piza..ni la fvrte mknan kmi..

wif ayu yg blur..

wif aby yg xbtull..

kami n epul..ala..malu2 lak..:-)

posing...

ha..ni la kmi smue..ayu,mala,huda,epah,aby n aku..
cukp kn 6owg..2gether2..



Sunday, December 5, 2010

yes!!

Yes!! aku menang...hahahahaa...
BEST nye...
SKE2!!!
SYGGGGG!!!! i dh menang...btul kte awk..
Cyg dah nmpk BUKTI nyer...huhuhuhu.
THANKZ ye kamu smue kerna snggup bkerjasama ngn kmi..
hahahahaa..
huh!! xbaik cm 2 syafa..
ehmm..sy mntk maap yer kamu..
SOoooo SORIIiiiiiiiiiiiiiiiii...
tpkse uat cmni..huhuhuhu

Saturday, December 4, 2010

Cuti..o..cuti..

adehhh..ble blaja nk cuti..dh dpt cuti terus ni bosan lak..waaaaa xtau dh nk uat pe kt umh ni..I need de JOB..disebbkn aku skrg dh abis blaja so scara automtik nyer aku mnjadi seowg pengangur..hahhaaha..acara mncari kerja sedng blaku..byk gak la aku dh apply uat smntra ni..kerani2 pn aku blash je..jnji aku keje duit masyukk..klu x..kete aku 2 xbjalan la gamaknyer..xde duit..huhuhu..gle sengkek skrg ni..nk bjlan pn kne mntk ehsan owg..hahaha...cian mak,abh n abg2 aku kne pau ngn aku.hhehehe..nsb la..aku sowg je adik kowg kn..hahaha...yg lg ksian owg 2 la..spe lg kn..hehhee..nsb la awek awk ni ngh sengkek..so trpkse la bkorbn kan..hehhee..ksian2..dpt je gaji dia ritu..dh awl2 kne tolak skit kt aku..sme2 mnggung utang ktekn..iaitu..utang celcom..huhuh..smntara xkje ni byk la dia kne tnggung..alhmdllah la dpt bf cm dia..xbrkira..aminnnn..:-)
skrg ni aku harp la sgt cept dpt kje..xnk la sushkn dia..cian dia.klu smpai ujung bln xdpt respon mn2 lg aku blsah je la mntk keje kat2 ni..arap2 la dpt mn2..aminnn...

Monday, November 15, 2010

Rye??hurmm

Waaaaaaa.....sedey nyer.sok rye dh..1st time rye tnpe mak n abh.
Bese nyer klu sok rye..rini dh bz dh uat mcm2..mak pn xduk diam la..mulut 2 bising je la kn..
dek!! uat 2..dek!! uat ni..huhuuh..smpai nek tension aku duk umh ni ha..mklum la kn aku sowg je pmpuan
dlm family..so mmg smue bda aku la kne uat..spe lg nk uat???!! hurmm owg gaji??nnt la aku pk kn.hahahhaaa
Tp rini senyap sunyi umh ni..xde spe nk bising lg..bosan gakk..bgn pg td aku kms2 umh skit..mop lantai ngn mask..ni aku dh xtau nk uat pe dh..mgadap laptop je la..huhuhu..Mlam kang akak ipar aku kte nk mask rendang..yeayy!!!ske2!!tb2 tliur lak kn..huhuuhu..Tp still tringat rendang mak..klu dapt mak mask lg sedap ni..hahhahaha..tp aku xkte akak aku mask xsedp ye..SEDAPPPP..shgga mnjilt jari..hhehehe.(duit rye lebey ek kak :-)) hurm xde la aku kne rye sowg kn..de la gak akak ipar aku rye sme..tp nnt bru dia blik kg..aku?? mlas la nk ikut..jap je pn dia blik..lgpun sok petg Hubby blik..yeayyyyyyy!!! tq dear..leh mkn rendang sme2 kn????hehhehee sengal! xsaba nk tggu Hubby blik bli smething 4 me..hehhee..ingt ye kmu..kmu jnji blikn pe td??hahahaha...akan sy tuntut!!huhuhuu.. bhaye jnji ngn sy..kakakakaaa..

SLAMT ARI RAYE AIDILADHA SMUE....:-)

Thursday, November 4, 2010





Peghhh!!gle bengang aku ngn dak sowg ni...xsedar dri tol..dh nme pn EX sudh2 la 2 nk mgejar2 n mguja2 BF owg.. pe prsaan ko klu owg yang uat cm 2 kt BF ko???!!! msti ko pnas gak kn!! 
HYE kmu!! sudah la 2..xyah la kmu nk bgtau smue owg yang dia 2 penah jd BF kmu!! bnda dh lepas 2 lepaskn je la.. andai satu ari nnt dia memang di takdirkan tuk kamu...aku redha.. BUT xyah la kmu sedaye upaye nk jauhkan kami..sedar la wahai manusia!! sblum aku sndri ilang saba n sedarkan kamu!! slagi aku leh saba aku saba melihat sgala2 nya yang kamu TUNJUK... memang antara kamu n dia penah bhagia..BUT not NOW!! tolongg sedarkn dri kmu 2 OK!! STOP mgejar sy n kwan2 sy..This is my LIFE. aku xkacau idup ko SO plezzz xyah nk sibuk2 nk FOLLOW aku.. 

TQ..

:: viva oo... viva ::


Sem ni adlah sem akhir kitowg kt Melaka ni... tp bg owg yang sememang nyer duk Melaka...mmg xleh lari la dri cni kn...bkn nyer xsronk duk cni...sangat la seronok!! aku mmg ske duk cni senang nk jln xsesat..xjem..byk tmpat yg menarikk..klu duk KL 2 huh!!! mmg sangat la tension kn..klu dh salah jln 2 peghhh!!!gle xingt nak pusing dia 2 bkn men jauh lg...lg2 klu ngah jem 2..dh la salh jln ni pas2 dtmbahkan pulak ngn jem..mmg masak la ko dlm kete 2...huhuhuu..pe yang aku mrepek ni...lari tjuk dh ek??hehehhee sori..actully aku nk citer sal viva group aku td..viva ni presentation final projek aku la..mggu lepas kitowg g Langkawi settlekn final projek ni..smbil 2 dpat la kitowg pusing2 langkawi 2 kn...dpt drive sndri kt sne sronok la...ikt ske kitowg la nk g ne kn..hehehhee...Then td blangsung la saat-saat yang di tunggu2...debaran msih trse shingga kini...peghhhh xingt la td jantung cm owg ngah perang je...soalan di ajukan kt kitowg gle BOMMMM!!!mmg meletup la...bese la kitowg kn bakal - bakal student MASTER....hahhahaha..kitowg dpat lak lecture yang gle skema n MASTER bab-bab ni...mmg BEST la kitowg kne kn...hahahhaha...smpai nangis2 dak group aku ni...dsbbkan tlalu geram n sakit ati..hehhehe.TP alhamdullah la kitowg kne btulkan skit je la...so xde la STRESS sangat nk pk2 di saat kitowg di ambang FINAL EXAM ni..klu x..lg la mask...rentung skli kot...hahahaha..pe pn thankz pda pnyelia kitowg a.k.a ABAH..kerna sudi mlayan pragai kitowg yg bagai ank kecil ini...hahahhaaa...Thankz sangat2...seronk gle dpat abah yang memahami kitowg n xbyak cerewet...hehehhehe...n thankz juga blanje kitowg mkan td...hehhehe..n aku nk jerit kuat2 yang aku gle XSABAAAAA NK ABISKAN SISA2 DIP disni....hahahaa..pasni leh kawen..hahahah...xde mknenye la...pasni kte enjoyyy ye kwn2...:-)

Sunday, October 31, 2010

:: Cuti-cuti Cinta ::

Pada tanggal 30hb Okt 2010 iaitu bsmaan smlm la kn.. :-) 
 si dia dtg mnjenguk owg tsayang 
(aku la 2 kn..hahaha) Thankz dear..snggup dtg jauh2 dmi sy..hehhehe. 
sy sgt sronk smlm jln2 bsame kamu..:-) 
wlaupun spnjang kte bsme smlm de gak aksi2 touching maching kn..bese la 2 adat owg bcinta..hahahhaha..(gle gedikx kn..huhuhu) 2 mnje2 je lebih mklum la bkn senang nk jpe kn..hhahahaa poyo je..
AH sudahh2... aktiviti kitowg bese je xmnarik sgt pn..sme je cm kowg klu g dating kn..bese la melaka ni dh bese sgt dh bg kitowg..len la klu g dating tmpt yg xpenh kitowg g mmg la byk leh citer kn..xpe2..len kali ktowg g HONEYMOON tmpat yg mnrik bru leh share yg kowg..hehhehe..kitowg g tgk wayg citer
 'CUTI-CUTI CINTA' bole than la citer dia lawak je..klu xde lawak 2 cmfirm2 la xbest citer 2..dri 5 bintang aku bg 3 bintang je..hahhaha pas2 kitowg g mkn asam pedas kt Kota Laksamana..sedap tau..spe2 yg xpenh rse g la rse..tp Hubby i kte kt c2 xbrpe pekat sgt kuah nyer..nk lg pekat yg kt Pasar Borong 2..tah la aku pn xtau la...Tp bg aku kt c2 sedap gak la dri tmpat len yg penh aku mkn kn..Kowg g la rse sndri..aku lpe lak nk snap pic asam pedas 2..mklum la lapa sgt..hhahaha.
pas mkn lak g jln2 mensusuri  SUNGAI MELAKA...gle pnyer cntik la..( nnt aku bg kowg layn pic byk2 ek.. jgn bosn sudahhh ..tp klu bosn pdn mke kowg...spe suh jd follower aku..hahahaha ) aku mmg ske g c2 ngn dak2 umh aku..lg2 klu ngah tension2..mmg leh layan la tmpat 2..
so smlam kre 1st time la aku bwk hubby aku g c2..dia ni mmg ske tmpat2 yg menenangkan otak dia..smpaikn nk ajk aku g Taman Negara nk jungle traking kt sne..
huhuhu tah leh lg aku pnjt gunung ke x la skrg..dh lme aku xuat kje 2..msti stamina lari..hahahhaa...
Hurmm kitowg blik dlm kul 12 mlm 2 gak niat dhati nk overnite kn..tp hubby nk blik rawang mlm 2 gak..pe kn daya cian lak kt dia nnt pent nk kje lg kn..huhuhu..
so mlm td aku tggu dia smpai rawang bru aku tido..punyer la than mte pdahal mte aku gle nk tlelap dh mse 2..tp xsedap ati lak kn dia dlam prjalanan lg..so tggu la SAYANG punyer pasl..hahhaha.
hubby smpai dlm kul 3.40pg..bru la aku lena di buai mimpi..hehehehe..
Opppssss....dh bosn ek study entry aku ni..xpe2...pduli pe kn..Blog aku..aku pnyer ske la nk tulis pe pn..kih..kih..kih... ok2 jom aku bg kowg layan pic aku..tp klu rse JELIK 2 tutup mte ok..hehhee..
Laynnnnnnn................


Riang ria rye..hahhaha

river cruise...cntikkn??

kami la...:-)

Air pancut brirama...

sibuk je la kmu...:-)

Mape spye kamu tak sesat ok!!

enviromnet Sungai Melaka

surau yg sgt lme dicni...tgk la trikh dia..


video

Saturday, October 30, 2010

:: Mencintai Tak Semestinye Memiliki ::



Setelah sharian bjalan2 usha blog owg..rini aku tpggil tuk update entry ni.Sungguh tharu..bmacm2 crite aku bce pasl CINTA owg..then aku tjmpe la 1 entry ni yang agk mnarik n bguna pda aku n rkan2 skalian..
JOM kte hayati sme2 k..






           













dikutip dri sumber2 yg bole dpcyai...

p/s :  so sme2 la kte bringat k..jgn tlalu mencintai owg krna kte xtau pe yg de dlm ati mnsia..
        lepskn dia..biarkn dia bhgia sesungguhnya dia bkn tuk kte..de yg lebih baik tcipta tuk kte..
        renung2kn.. :-)


Friday, October 22, 2010

:: Kesabaran ::






ye ke??
hurmmmm
Dh mlm2 cmni owg smue dh sedp dbuai mimpi..TP aku still sakit ati, kcewa ngn pe yg tjadi!!
HUH!! ble la smue ni nk brakhir???npe la xde owg yang nk phm aku??
Susah sgt ke nk phm perangai aku ni??!!
PLEZZ give me de REASON!!!WHYYYY??????????? I NEED U 2 understnd me!!
smpai ble nk uat aku cmni??nk tggu aku MATI bru nk pham aku..cm 2??!!
orang kte orang yang sabar biasanya tidak akan mudah menyalahkan orang lain..Belajar erti kesabaran juga mampu mendewasakan pemikiran seseorang..BTUL KE???Hummmm aku xrse pn cm 2..Dh mcm2 cre aku uat tuk terus bsaba.. klu aku diam n terus pendam pe yg aku rse..aku lak yg skit..Tp ble aku luahkan pe yg aku rse owg xksh pn..bek srupa aku pendmkn kn je kn?? Hmmmmmmm
Pning pk pasl owg..de ke owg nk pk pasl aku???
huhuhuuhhu...
Agghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
xmau pk dh!!!

Sunday, October 10, 2010

..:Cukup Indah..:


Tak pernah aku menjauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah

Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Ulang Korus

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai...

- Lirik ni khas tuk owg tsyang..smpena 

HAPPY ANNIVESARY
kami yg pertama..:-)

10.10.2010...

I LUV U SO MUCH!!!
My DEAR..

* u know how much i luv u..n always think 4 u..:-)
  i know u 2..THANKZ 4 evrything..


Wednesday, October 6, 2010

:.Ske- ske.:

Haaaahhaaa...npe aku gelak ni???hehehee..sgt ske last week..wlaupn de phit2 yg perlu aku telan.Hnya aku yg tau.huhuhu.Sudh2!!kang ngis xpasl2 lak kn..
hehehhehe..Last week sblum nk blik melaka kitowg g kndri KAWEN umh kwan epah..So SWEET pgntin nyer..CANTIKK gle plamin dia...hehehhee.:-)
Then nk blik mlaka terus Tp tiba2 lak de owg mesej sy..kte nk JUMPE jap..huhuhu.mule nyer cm malas je..sbb dh jauh mse 2..ye la kitowg g kndri kt SUBANG..mlas lak nk patah2 blik..TP tuan nyer SMS 2 bria2 lak nk jumpe..xtau la pe kne ngn dia ritu..ISAU sy..Then tny kwn2 aku..dowg kte  xpe g je la..tp xnk la blik lmbt sgt..OKEYY..TQ kwn2 sy..kerna memahami prsaan sy mse 2..hehehe.aku pn decide jumpe kt MID je la..dekat kit kitowg nk blik MELAKA kn..hehehhee.
kitowg smpai2 MID je lepak la FOOD COURT dia jap sementara tggu tuan pnyer SMS 2..ngn kawan sy..HUDA ZIDA..hehehee.sronok sgt mse 2 sbb msing2 otak xbtul..ye la byk sgt pk sblum 2..time 2 lak de owg mghiburkan kitowg kn..Layannnnnn...hhehehe.Stelah lme mnggu " di umumkan KETIBAAN Tuan punyer SMS iaitu jenggg...jengg..jengggggggg!!!!! hehehheee..MY HUBBY la spe lg...hhahahaa.dh lme mnggu dia perut kitowg pn dh nek kebulur..pe lagi suh dia blanje la..lalalalalaa...
ala..blanje dowg ni mkan DOMINO je..sowi ye kwan2 bajet lari nak blanje PIZZA HUT..hehhehee.2 je yg kami mampu..:-)..
Sedang bgembira..tb2 tgk jam huhuhu..mase mncemburui kami...pe lagi BALIK la...OTW ke parking de la pasangan ni kn...ilang kete..hehehee...dowg xtau kt ne dowg parking...CIAN2...kami pn tolg la mncri..hehhehe..pling kelakar sungguhhhh!!!:-)hehehee kitowg smpai melaka sejam pas 2..mmg gle laju la kn..Shhhhhhhhhhhhhhhhh...kpada yg bkenaan sila simpan rahsia ye..(jgn bgtau abg sy..hehhee)







Thursday, September 30, 2010

Sangat Seronok..:-)

Hye kwan2..ingat lagi x entry aku sblum ni??ala..yg pening2 + serba salah 2...
hmm NOW tiade lg msalah...hehehee..
THANKZ 2 my lectre cz tukr date 2..hahhahaa
TRIP 2 Langkawi g 25hb ni.. n trip ke Redang g pas final..
so xyah la aku pning2 pk nk anta mak aku nnt.hehehe.
Ha..rini aku dh kt umh aku BUKIT BERUNTUNG..aku blik smlm sbb
sok mak aku de uat KENDURI skit tuk brangkat g MEKAH nnt..huhuhu
kpada kawan2 yg mgenali sy JEMPUT la dtg sok ye..kami uat pas ZOHOR.
klu xtau alamt umh sy..call la ye..:-)
Kali ni aku blik bwak DAYANG2 istana...tuk mnolong BETA..hahhahaa.
DAYANG2 trsebut adalah:




- sabirah mohd ali a.k.a ABY..
- effah nazurah norazi a.k.a EPAH..
- Huda zida a.k.a HUDA laaaaa..:-)



TQ ye kowg krne sudi dtg umh sy tuk mnjadi DAYANG istana BETA..hehehheee

(jgn mara ye yunk2 sy..hehehehhe)

Tuesday, September 28, 2010

::..Pening-pening + Serba salah..::

Adui..pening aku pk plan cmne tuk aku leh ikut sme2 anta mak n abah aku g Mekah nnt..
Dowg g 16hb kul 5.30 pg flight..mkne nyer mlam 2 15hb dh kne anta la kn kt Kelana Jaya..
tp MASALAH aku skrg ni aku kne g 
Pulau Langkawi lak 13hb - 17hb tuk final projek aku.
pas2 22hb - 24hb de kursus renang lak kt Pulau Redang.
giler pack lak jadual buln ni..huhuhu.
Cadangan lectre aku lak cmni..g 13hb bwk kete sndri pas2 15hb 2 aku blik..mslahnye lak skrg klu aku blik dlu mkne nyer aku blik sowg la..xkn aku nk drive sowg2 jauh cm 2 kn..mmg sangap la aku pas2..hmmmm.
lagi 1 cdangan lectre aku xyah g Langkawi sbb dak group aku 5owg so cukp la klu nk uat kje 2..tp srba salah lak..2 mlibtkan markah.kang de lak yg tarik2 mke kn..xsdap lak cm 2.
aduiiii...mmg pening pk bda ni.ksian lak kt mak aku xde spe nk meraikan kt air port 2..
abang aku yg sowg ni lak nk g Bali ngn family 16hb 2..siap dh booking tiket..dia xtau tarikh mak aku g ble..
aku pn xtau npe dia xtau..hahahha.miz undrstndg la ni..hmmmm..
skrg ni mgharapkan abang aku yang sulung je la..
Tp ble xanta rse len mcm lak..lagi2 ble aku cll mak aku smlam bgtau bda ni..dia cm berat ati je aku ckp cm 2..
TAH la PENING la pale aku pk bda ni..dri dpat tau tarikh nk g td aku dh pening cmne..
KESIAN mak n abah aku..
SERBA SALAH nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...............CMNE????!!!!!!!!!!!
Tolggggggggggggggggggggggggg!!!! :-(


Wednesday, September 8, 2010

Slamt Ari Raye...

Lagi 2 hari nk raya..yeayyy!!!! RAYA! hehehe.Jom Kwn2 kte blik kmpung.(pada spe yg de kg la).Kampung aku jauh nun dsane..KEDAH!..
Taun ni aku blik kampung pagi raye..pas smbhyang raye bru blik kampung.huhuhuhu.
Memang tiap2 taun aku blik KEDAH..dh xde kampung len dh..bapak aku owg KL je..
so tiap2 taun blik sne la kn..hurmmm. Layannnn...:-)
Emmm..mmg xbest raye ble dh besa2 ni kn..bak kte darling aku ' Baby Gedi ' mksud nyer baby besa la..hahahhaa.SO aku tggu anak2 buah aku je la blik kn..bru la BEST skit leh jd dak2 skali skla.hehehhee.
Taun ni tggu anak buah aku yg sowg ni je la NUR AIRIS KHAYRA blik..xjauh pn dowg 2 duk..
SHAH ALAM JE..hahaha..blik pat yer..acu dh pent kms umh ni..tggu khayra tolg kemas lak..:-)
ye ke tolg..??? TOLG SEPAH bole la dak kenik 2..huhuhu.
TP xpe sonok tgk dia tgedik2..cam M....A dia.hehhee.(jgn mara nnt raye sy mntk maaf k) hahhhaa.
anak buah aku yg lg 2owg 2 MOHD RIFFAT n RIFFA ALYSHA dh blik kampung IBU dia..kt PERAK.
2 yg aku BOSAN je ni..klu x..asik la nk dgr dia BISING..HURU HARA umh ni..
wlupn dia sowg..yg adik dia 2 kcik lg..bru 2 buln..2 kte tgk la nnt cm abg dia x MULUT 2??huhuhu.
Hmm SOWI yer ank2..taun ni xde lg duit raye dri ACU..sbb acu kamu ni pn nk kutip duit raye dri PAPA2 kamu 2..hehehhee.
Ok la..kpada SAHABAT2 yg mngenali dri ni ATAU pn yg tidak mengenali scara lngsung mahupun tidak langsung..aku nk mntak maaf la kepada semua klu2 de tsalah cakap, trse ati, tkasar bhase dan seumpama dengan nyer..kire raye ni 0-0 la ek??hehehe.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN




P/s: Jemput la dtg umh..jgn segan2 ye..aku mgalu-alukn kdtgn kowg 2.
but sblum dt 2 inform2 la dlu..mklum la aku ni ske mrayap ski.hehhee.

Sunday, September 5, 2010

MacAm - MAcaMM..

PENAT giler bru siap kms umh! yeayyy!! nk RAYA dh..hehhehee.
Dh dpt intrnet ni mule la aku kje nk mgadap je kn..huhuu..klu xbrabuk2 blog ni ha..
Hurm..smlm aku g bke POSE ngn kwn2 sek aku..SMKBS.sonok sgt..dh lme xjpe dowg.
RINDU la plak kn.hhehhee.nk mnempuh smlm je mcm2 dugaan kitowg tau..
kjap JADI..kjap TAK JADI..
kejap kt SANE..kejap kt CNI..
smpai de yg mrjuk2 la..hehhee
LAST2 kitowg jpe gak  wlaupn deal last MINUTE..
jpe kt PAVILION je..simple je kitowg bbke kt food court.huhuhu.
tapi BEST tau.!!lme xjpe ktekn..dh cm2 RAGAM.:-)
pasni aku bg tgk gmbr je ek..SABA k..hehhee.
OTW blik aku singgah TESCO rawang..cadang nyer nk blik KASUT tp xde yg murah2 lak..al maklumla..bajet lari..huhuhu..

DALING msj tny:     ~ 'bli ksut pe??'
aku :'                        ~ xbli pn..'
daling:   '                   ~ 'npe??'
aku:                          ~ xde yg murh..smue mhal2 la..duit de RM 20 je..hahhahahahahhahahaha.
daling:                       ~ alolo..cian nyer dia..xpe2 nnt b blnje bli kasut ek tp pas raye la..:-)
aku:                          ~ Yeayyyyyyyyy!!! pas raye pn pas raye la..jnji dpt..:-)



hahhahahaha..xksh la klu dpt pas raye pn kn?? RAYE ni aku pkai kasut yg de je la..
huhuu.giler SIMPLE aku raye ni.blaja2 SUSH skit k..wuahahaha..
sem ni mmg giler SENGKEK aku..xtau la mn g duit2 2..pdahal bapak aku bg sme je ngn sem2 lpas.huhuu
NASIB bek la de DALING kn..leh la tolg2 hulur skit..klu x.. xtau la den.huh!!
TQ DEAR..:-) taun depn la start mnyimpn k..sbb dh bis blaja.hahhaha.
smapai umh dh kul 11 mlm...pe lg TIDO la pent sudh..:-)



NI la mse tuk Kite tgk2 Gmbr k..ksian kowg PENAT dgr aku bcerite kn..
hehehhehee

MARI...MARI...

cuci mate..:-)

JENG...

JENG...



JENGGGGGGGGG......... heheheee



with lela n syahid...



mber yg pling sengal..ni la dia..hehheee



kawan2 ku..



aku n lela..


n de last one...


Fotographer kami...comel kn???
hehhehehehee

horeyyy!! nk raya daa..:-)

Huhuhuh...lme giler aku xupdate blog nie..bkn habok je de..
sgala2 binatg dh de ni.kah..kah..kahhhh.
bz la..hehhee.(bz la sgt!!penipu je..kuang..kuang..kuang..)
Aclly lptop aku ni asik la nk uat hal..GERAM aku d'uat nyer..
laptop xleh connect internt lak..huh!!SABA je la aku d'buln pose ni kn..
hurmm..ni dh de kt umh best skit leh pkai internet..2 pn pinjam2 laptop bapak den.hahhaa.
SONOK giler aku dpt blik umh stelah kt sbuln aku xblik..
RINDU lak kt fmily..(ye ke??)hehehehe.
RINDUU KT MY DEAR je lebh 2..:-)..blik2 terus jpe dia.
DATING r pe lg kn??lepskn RINDU hehhee.
Acly aku smpai KL ari khamis mlm tp lepk umh mber aku dlu kt Damansara..
TQ EFFAH NAZURAH..
sedap mak mask..jgn jeles tlebh mnje lak..hahaha :-).
pas2 jmaat 2 ters g DATING.DALING tggu kt KL SENTRAL sbb aku pnyer lesen mati la..hahhaha.(sje je nk ngde2 suh dia amik..)hehehe.
Kitowg g tgk wayg kt CURVE..pas2 shpping2..(window shpping je la..) sbb daling i xde bajet dh..:-) nk tau bajet dia g ne??hehhee.
bajet dia lari sbb bru2 ni hp aku yg dia pkai hilang..cian dia abis smue num dh xde..tmsuk la num mber2 aku..sbb aku sve dlm fon.hahaha.pdn mke aku kn!!:-)
so pe lg dia bli hp bru la gnti blik hp aku 2..
dpt la aku HP BARU..hehhehe so xdpt baju raye pn xpe sbb dh de HP BRU..hehehee.
TQ DEAR..:-)
Hurm..Raye2 ni aku sonk2 raye tp dia kne kje lak.cian dia..:-(
(BE STRONG DEAR.. raye haji nnt kte raye sme2 k..:-))
kepada kawn2..aku nk ucpkn
SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.

Thursday, August 19, 2010

soronok nyer la sya..:-)


Rini aku soronok sgt.. ble dgr de owg nk support shopping rye.hehhee... 
Actlly aku dh de 3 psg bju rye..mak aku blikn tp ble de owg sorekn tuk support bju rye lg trus stuju je..hahahah. pdahal dlm ati b'pk cm la aku pkai tiap2 ari bju rye 2..hehehe..
tp xpe..owg dh nk bli aku pkai je la.. bak kte pepath RZEKI JGN DI TOLAK..:-) 
bkn sllu dpt offer cm 2..huhuhu. td kuar ngn dak2 umh aku g Dtaran Pahlawan.. pe lg shopping la..xleh tahan tgk dowg shopping..hahahaa.. dpat la shelai bju kmeja padini.2 je mampu..huhuhu.
mle2 cm nk amik t-shirt je..tp de owg 2 kte asik t-shirt je..bli la kmeja plak..hmmm 
stelh mgmbil pndangan si DIA 2 n think2 skit.. 
SO amik je la kmeja 2.huhuhu. 
try n error je la..hhehehe.

  Ni la owg  n si DIA 2..MOHD HAFIZ ARSAD

Ske sgt ngn dia sbb dia ni jenis xkdkut klu de duit.. suara kn je la pe pn niat d’ati..sdaya upye dia kn tunaikn..klu xdpt tunaikn pn dia akn bg bda len yg leh gmbirakn aku..hehehhe.. sangat bhgia bsme si DIA.. Hope JODOH kami bpnjgan..
AMINNNNN…
Luv u Dear..:-)
 

Monday, August 16, 2010

Npe msti de mnusia yg xreti nk trime hakikat kt dunia ni ye???

Geram nyer aku ble tgk smthing yg mnyakitkan ati aku!! npe msti mnusia kt dunia ni sush sgt nk trime hakikat bhawasa nyer jodoh,pertemuan 2 d'tangan ALLAH S.W.T. 
tolong la sedr skit ye whai mnusia. aku xksh klu ko bria2 FEEL IN LUV THT MUCH!!with smeone.
wlpun owg 2 owg yg aku SAYANG..tp tolg la jgn jdikan 2 sbgai alasn ko tuk ko sakitkn ati aku ye..
aku phm prsan ko 2..tp npe ko reti2 nk phm prsan owg len!! 
mkin aku diam mkin mnjdi2 ko..
jgn ko ingt aku diam bmkne aku ske n trime pe ko uat 2..saba aku de had nyer gak ok!!



p/s:   SILA TRIME HAKIKAT..xyah la nk thengeh2!! 

* maaf klu entry aku ni uat sspe2 trse..juz tuk ilangkan sakit ati ni.

Sunday, August 15, 2010

Apabila kami brada di Melaka..

Seronk nyer klu dh dpt cuti blik umh...:-) tp ksronkkan 2 xbpnjgan lak..
msuk je TOL AIR KEROH msing2 dh rse sedih, bosan, pk kje yg xABIS2...
Pe lg...mngadap ASMENT  laaa!! dh uat awl2 pn..
still de gak yg LAST MINUTE ...huh!! org kte "adat la..last sem mmg cm 2.."
ehmm bg aku..(prsolan d'mnda) bile la nk abis smue ni?? cmne la agknyer aku nk smbg degree klu asik 
pk cmni je...ehmm tah la!! aku pn xtau la.PENAT la nk pk smue ni..mcm2 bda nk pk..
lme2 otak aku ni dh nek xbtul dh..Pe2 pn..aku arap PROJEK kami ni kn SUCCESS ngn CEMERLANG
nyer skali...AMINNN..Cayokkkkk2!!!! xsaba nk abiskn DIP ni..hehehehe:-)

Friday, August 13, 2010

My First post at My Life n Soul...

Huhh..leh than sush gak nk uat blog ni ye..kne byk g mnuntut ni..huhuhu
arap2 kawn2 smue sudi mnunjuk ajar sy ye..hehhehe.
SY BUDAK BRU BLAJAR
KLU SLAH TLG TUNJKKN..:-)

We together...

Daisypath Anniversary tickers